De kwalificatie kon voor Felipe Massa niet beter verlopen. De Braziliaan pakte voor het derde seizoen op rij de pole in de Grand Prix van zijn moederland. Dat zal hem zeker tevreden stemmen, maar iets waarmee hij nóg blijer mee mag zijn is dat Lewis Hamilton morgen als vierde start.Nu is het wel zo dat Hamilton morgen nog wel minimaal twee posities moet verliezen als Massa zich tot wereldkampioen wil kronen. De Braziliaan houdt zich naar eigen zeggen echter nog helemaal niet bezig met de titel.

,,Daar houd ik me geen moment geen bezig. Ik denk alleen aan het rijden van deze race”, stelde de Ferrari-coureur nadat hij de snelste tijd klokte. ,,Het is niet verstandig om de hele tijd aan Hamilton te denken, want daar ga ik niet sneller van rijden. Ik hou me gewoon bezig met mijn baan en om zo snel mogelijk te gaan. Dat is wat we nodig hebben.”

Hij vervolgt: ,,morgen moeten we 73 ronden rijden, dus het wordt een lange race. Dat ik vooraan start helpt me natuurlijk wel. De wagen is goed en we hebben laten zien dat hij competitief is. Dat kon je in de laatste kwalificatiesessie wel zien. Het is altijd heerlijk om vooraan te starten, en morgen zal ik proberen de race te winnen. Dat is de hoofdzaak voor mij.”

En om dat te bereiken zijn, zo stelt Massa, alle ingrediënten in huis. ,,De wagen is gewoon perfect. Vanaf de eerste ronde op de vrijdagochtend liep alles op rolletjes. Ons tempo is goed en de balans in de bolide is ideaal.”

Morgen zal Massa niettemin meer nodig hebben dan alleen de perfecte wagen. Als de Braziliaan de race wint, heeft Hamilton nog altijd genoeg aan een vijfde plaats. En op de prestaties van de Engelsman kan Massa morgen waarschijnlijk geen invloed op uitoefenen.

BvdB