Felipe Massa kreeg in Maleisië een bekend bericht over de boordradio. Zijn teamgenoot was sneller, en of hij even aan de kant wilde gaan. Dat deed de Braziliaan echter niet.

“We hebben nog maar twee races gereden”, aldus Massa. In de slotfase reed de Braziliaanse Williams-coureur op de zevende plaats op gepaste afstand van Jenson Button. Achter hem reed teamgenoot Valtteri Bottas, die op verser rubber reed. Door Massa op te dragen aan de kant te gaan, dacht Williams meer kans te hebben Button nog te achterhalen.

Maar de vicekampioen van 2008 is klaar met teamorders, zo lijkt het. “Ik heb een zo goed mogelijke race gereden”, vindt hij. “Ik bleef tot aan het einde strijden en het was mijn doel om zoveel mogelijk punten te pakken voor mijzelf en het team.”

“Valtteri kon mij niet inhalen, dus het was lastig om Jenson ook nog eens te verschalken. Ik denk niet dat het iets zou hebben uitgemaakt”, zegt Massa over het gevolg van het in de wind slaan van de teamorder.

Daar is Bottas het – uiteraard – niet mee eens. “Ik had een goede kans om Button nog in te halen”, aldus de Fin, die verder niet op het voorval wil ingaan. Massa is zich in ieder geval van geen kwaad bewust. “Is het fout om zo goed mogelijk te willen presteren? We strijden in twee kampioenschappen. Ik heb respect voor mijn baan en we moeten elkaar respecteren.”