Felipe Massa heeft de laatste twee races aantoonbaar beter gepresteerd dan gedurende de rest van het seizoen. Volgens de Braziliaan groeit daardoor de kans dat hij ook volgend jaar nog voor Ferrari rijdt.

“Het was voor mij erg belangrijk om deze twee races met goede resultaten thuis te komen”, vertelt Massa. “Nu is het zaak verder te werken naar volgend jaar, maar deze resultaten helpen mij daar zeker bij.”

De toekomst van Ferrari’s tweede rijder is al lange tijd onderwerp van speculaties. Sergio Pérez, Nico Hülkenberg, Paul di Resta, Kimi Räikkönen en vele anderen zijn al in verband gebracht met het felbegeerde tweede stoeltje bij Ferrari. De Mexicaan in het rijtje wist in Monza beide Ferrari’s te passeren op jacht naar de tweede plaats, maar Massa ontkent dat Pérez daardoor steviger in het zadel komt te zitten bij Ferrari.

“Nee, zo zie ik dat in ieder geval niet. Het was een normaal gevecht. Hij zorgde heel goed voor zijn banden en misschien, als hij verder naar voren was gestart, had hij kunnen winnen”, aldus de Braziliaan.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is erg tevreden over het recente presteren van Massa: “Dit is precies wat we van hem verwachten. Ik ben persoonlijk nog altijd zeer gecharmeerd van hem als coureur. De onderhandelingen gaan echter gewoon door, die worden hierdoor niet noodzakelijk beïnvloed. We zijn als team in ieder geval trots op Felipe.”