De kans dat Felipe Massa nog kampioen wordt is zo klein dat hij teamgenoot Kimi Raikkonen wil bijstaan in zijn jacht op de wereldtitel. Als de Fin zijn steun kan gebruiken, zal hij niet nalaten het team te helpen.Massa heeft zeven punten minder dan Raikkonen, die het nog zwaar genoeg krijgt om zijn achterstand van dertien punten in de laatste drie races om te buigen in een voorsprong. Op zijn teamgenoot kan hij alvast een beroep doen. ,,Als dat tenminste nodig is”, zegt de Braziliaan in Fuji.

,,Als ik geen kans meer heb, dan zal ik het team zeker helpen. Het hele seizoen is iedereen eerlijk tegen me geweest, bijvoorbeeld met de werkwijze in het team. Als ik dan kansloos ben voor de titel voel ik me er niet te groot voor om te helpen.”

Voor Ferrari is het in ieder geval te hopen dat de auto's heel blijven. Dit seizoen is het te vaak voorgekomen dat de Scuderia punten verspeelde omdat de betrouwbaarheid van de F2007 niet in orde was. Dit terwijl de kracht van McLaren juist schuilgaat in de constante prestaties.

Dat is ook deels de reden dat Massa nu buitenspel staat: hij viel in Monza op een cruciaal moment in de titelstrijd uit. ,,We zijn tegen teveel problemen aangelopen”, vindt de Ferrari-coureur zelf ook. ,,Als je kampioen wil worden mag je geen steken laten vallen en dat hebben wij wel gedaan.”

,,Verder ben ik best tevreden. Zo heb ik bijvoorbeeld drie races gewonnen en heb ik in genoeg andere races gestreden om de zege. Als het echt niet meer mogelijk is om kampioen te worden, proberen we het volgend seizoen gewoon opnieuw. Wat kan ik er verder over zeggen?”

KVN