Felipe Massa start morgen als vierde. Daarmee is hij zijn teamgenoot Alonso te snel af. Pikant detail is dat Lewis Hamilton naast hem start.

De twee hebben immers een licht ontvlambare verstandhouding na het akkefietje in Singapore. Toch maakt het Massa niets uit dat Hamilton morgen pal naast hem mag starten. “Of hij het nou is of iemand anders, dat kan me niks schelen. Belangrijker is dat we een Red Bull achter ons gehouden hebben.”

Vanaf de vierde plaats ligt het podium binnen handbereik, en dus hoopt Massa morgen voor de eerste keer dit seizoen een trofee te veroveren. “Als je als vierde start hoef je nog maar een plekje goed te maken om op het podium te eindigen, dus  het ligt voor de hand dat dat mijn doel is. Maar ik verwacht een ingewikkelde race met veel pitstops, dus je weet nooit of er misschien meer inzit.”

De andere Ferrari, met Fernando Alonso achter het stuur, start dus als vijfde. Een plek die Alonso goed kent: het wordt de zesde keer dit jaar. “Ik lijk wel een abonnement op die vijfde plek te hebben”, verzucht hij. “Toch zegt het hier niet zoveel. In deze race kan er zoveel gebeuren dat er amper een voorspelling mogelijk is.”