Felipe Massa is er zeker van dat Williams tijdens de Oostenrijkse Grand Prix mee kan doen in de strijd om de podiumplaatsen. De Braziliaan kwalificeerde zich naar de vierde startplaats, terwijl Bottas genoegen moest nemen met P6.

Een jaar geleden stuurde Massa zijn Williams nog verrassend naar pole postition, maar 12 maanden later moet hij zich tevreden stellen met P4. Dat doet hij dan ook. Het is een positie van waaruit Williams aanspraak maakt op een podiumplaats, zo denkt Massa.

“We doen zeker mee. Met name de Ferrari moeten we partij kunnen bieden. Het verschil met Vettel is namelijk helemaal niet zo groot. Ik reed bovendien geen perfect rondje, dus het had nog sneller gekund. Of het genoeg was geweest voor de derde tijd durf ik echter niet te zeggen.”

Felipe Massa baseert zijn optimistische uitspraken op het feit dat Williams een goede racepace lijkt te hebben: “De auto deed het op vrijdag heel goed in de lange stints. Ik hoop alleen dat het droog blijft, want vanmorgen in de regen kwamen we totaal niet uit de verf. Maar een blik op mijn telefoon vertelt me dat het weer ons gunstig gezind zal zijn.”

“Het wordt hoe dan ook een interessante race voor ons. Sebastian Vettel oogt erg sterk en staat voor ons, maar Kimi Räikkönen staat in ieder geval al op achterstand. We gaan proberen ze te pakken.”

Teamgenoot Valtteri Bottas is eveneens vol vertrouwen over de race: “Onze racesnelheid is gewoon goed. We zullen zeker zo sterk zijn als in Canada twee weken geleden. Wat dat betreft is er morgen van alles mogelijk.”