Felipe Massa lichtte op donderdag een tipje van de sluier op van waar de nieuwe Williams FW37 toe in staat mag worden geacht. Hij noteerde de snelste tijd, maar jubelt nog niet: ‘Ben niet zeker dat we daadwerkelijk een stap hebben gemaakt.’

Felipe Massa mag de verwachtingen dan proberen te temperen, de 1.23.500 die hij op donderdag liet noteren was indrukwekkend, zeker gezien het feit dat hij ‘slechts’ op de zachte band stond en de superzachte band dus nog achter de hand had. 

“Toen we eenmaal voor een snelle ronde gingen, rolde er ook een redelijk eenvoudig een snelle ronde uit”, erkent Massa echter. “Barcelona is bovendien een circuit dat ons normaal gesproken niet zo goed ligt, dus dat zijn allemaal positieve details waar we op voort kunnen borduren. Het is nog te vroeg om te stellen dat we echt een hele grote stap voorwaarts hebben gemaakt, maar de auto is in ieder geval wat makkelijker te besturen en beter in balans dan vorig jaar.”

Waar Massa blij is met het gegeven dat de Williams nog steeds de snelste auto is op de rechte stukken, ziet hij ook ruimte voor verbetering: “We zouden topsnelheid graag wat beter gepaard laten gaan met nog wat meer downforce. Bovendien is de bandenslijtage substantieel te noemen. Maar dat geldt volgens mij voor de meeste team, met uitzondering misschien van Mercedes.”

“Er is dus nog voldoende ruimte om de auto te verbeteren, maar we zijn zeker op de goede weg. We mogen ons gelukkig prijzen dat we vanaf de eerste meters in Jerez eigenlijk geen enkele problemen hebben gehad met de auto. We werken hard en mijns inziens in de juiste richting”, besluit de Braziliaan.