Felipe Massa heeft de hoge verwachtingen die hij voor aanvang van dit weekend uitsprak vooralsnog waargemaakt. De Braziliaan start de race in Istanbul vanaf poleposition. ,,Ik ben erg trots op dit resultaat.” Het is niet zo dat de Ferrari-coureur al het hele weekend iedereen zijn wil oplegt, maar in de kwalificatie stond hij er toch. Op het moment dat het er echt om gaat verpest Massa het feestje van Lewis Hamilton, die zijn pole in rook op zag gaan.

,,Het was zwaar, we zaten met z'n vieren zo dicht bij elkaar. In mijn laatste run wist ik er een geweldig goede ronde uit te persen. Daar ben ik trots op, vooral gezien de problemen en het slechte resultaat in Hongarije”, vertelt de Ferrari-coureur op de persconferentie.

,,Het is sowieso mooi meegenomen om hier vanaf pole te starten, want het wordt morgen nog een zware middag. Dan is een goede start wel zo fijn.”

Vorig jaar verraste de Braziliaan door voor de neus van Michael Schumacher zowel de pole als de overwinning weg te kapen. Nu begint hij opnieuw als eerste aan de race. Heeft Massa soms een speciale band met Istanbul Park?

,,Bocht Acht is geweldig, en ik ging er al net zo fantastisch doorheen in de kwalificatie. Ik houd van die bocht en geniet er het hele weekend telkens opnieuw van, ook omdat de balans van de auto erg goed is. En dat is een hele prestatie aangezien het erg moeilijk is om hier voldoende grip te vinden.”

KVN