Williams-coureur Felipe Massa denkt dat het goed is dat zijn voormalige teamgenoot Fernando Alonso zijn voorbeeld heeft gevolgd en is vertrokken bij Ferrari: ‘Ik denk dat hij toe is aan verandering’.

Massa en Alonso waren van 2010 t/m 2013 teamgenoten bij Ferrari. Voor 2014 verhuisde Massa echter naar Williams, een stap waar hij al heel snel heel blij mee was, en de Braziliaan denkt dat het nu ook goed zal zijn voor Alonso dat hij de Scuderia heeft verlaten en in 2015 voor McLaren gaat racen.

“Dat Alonso weg zou gaan, was toen het naar buiten kwam al helemaal geen verrassing meer, want iedereen wist al lang dat hij Ferrari zou verlaten”, zegt Massa tegen Autosport, daarvoor verwijzend naar de frustraties die bij zijn voormalige teamgenoot bestonden en volgens Massa ook wel min of meer te zien waren: “Ferrari is er niet in geslaagd hem de beste auto op de grid te geven, terwijl hij dat wel had verwacht”, stipt Massa aan.

Aan de andere kant, zo stelt Massa, ‘heeft Fernando Ferrari wellicht ook niet kunnen helpen om verder te groeien’. “Daarom is het nu misschien ook tijd voor Fernando om een verandering te maken en aan iets nieuws te beginnen”, denkt Massa.

Massa lijkt te denken dat het Alonso goed zal doen om elders neer te strijken, net als voor hemzelf het geval is geweest. Of ook Ferrari beter af is, durft hij niet te zeggen: “We zullen zien. Fernando is misschien wel de beste coureur in de Formule 1. Het is daarom lastig in te schatten of Ferrari zonder hem ineens een sprong vooruit kan maken, ook al wens ik ze het beste”, aldus de coureur die zelf acht jaar lang voor Ferrari geracet heeft.