Felipe Massa is helemaal in z’n nopjes met het openbreken van zijn contract, dat vertelde de Braziliaan aan de vooravond van zijn thuisrace in Interlagos. ,,Dit straalt vertrouwen uit.” Nu Ferrari heeft bevestigd dat Massa tot eind 2010 voor de Italiaanse renstal blijft rijden, komt er een einde aan de speculaties dat Fernando Alonso naar Maranello komt. Desondanks zijn er nog altijd genoeg aanhangers van complottheorieën die voor de komende of volgende winter toch een transfer voorspellen.

Massa rept daar met geen woord over. ,,Ik denk dat dit goed is voor de stabiliteit”, verklaart hij in gesprek met onze Engelse medewerker Adam Cooper. ,,Dit is mijn tweede seizoen als racecoureur bij Ferrari en de stabiliteit was al gegarandeerd, maar nu helemaal omdat mijn contract is verlengd.”

,,Dit is een soort beloning voor al het werk dat we samen met het team hebben verzet en het geeft aan dat er vertrouwen in mijn kunnen is. Daar ben ik erg blij mee”, vervolgt Massa. ,,Ik verheug me op voortzetting van de goede samenwerking, vooral omdat dit team vanaf het begin in me heeft geloofd.”

De Ferrari-coureur zou zijn werkgever dit weekend een groot plezier kunnen doen door met een goed resultaat Lewis Hamilton dwars te zitten en teammaat Kimi Raikkonen indirect de wereldtitel te bezorgen.

Maar het blijft afwachten, volgens Massa. ,,Natuurlijk hoop ik dat we kampioen worden, maar mijn rol hangt vooral van Kimi’s kansen af. Er valt nu nog niet veel over te zeggen. Voorlopig ga ik er alles aan doen om te winnen.”

AC/KVN