Op zich is Felipe Massa dik tevreden met zijn kwalificatieronde, waarmee hij op Spa naar een tweede stek reed. Toch is het gat met rivaal Lewis Hamilton meer dan drie tienden. De conclusie van de Braziliaan: Ferrari komt snelheid tekort.,,Om eerlijk te zijn reed ik een geweldige ronde”, reageert Massa. ,,Jammer genoeg was het niet voldoende. Soms rijd je een goede ronde, maar mis je toch nog iets.”

Wellicht dat de brandstof een rol speelt, maar het gat met Hamilton is daar volgens Massa niet helemaal op terug te voeren. ,,We weten niet wat de brandstofladingen zijn vergeleken met hen, maar zij waren sneller in alle drie de kwalificatiesessies, dus dat is een teken dat ze flink sterk zijn hier.”

Om McLaren te kloppen heeft Ferrari daarom meer snelheid nodig, meent de coureur. ,,De wagen voelt goed. Zeker als het om de balans gaat, hebben we een goede auto. Maar we moeten iets meer snelheid zien te vinden om hen (McLaren, JK) voor te blijven. Vandaag was dat echter niet mogelijk.”

Het is daarom Massa’s hoop dat het er morgen iets anders uitziet. Dat hij van de voorste startrij mag vertrekken, is in elk geval flink belangrijk, denk hij. ,,We moeten morgen alles doen wat we kunnen om de juiste snelheid te vinden.”

JK