Felipe Massa is over zijn eerste teleurstelling heen dat hij op het nippertje naast de wereldtitel greep. De Braziliaan gunt Lewis Hamilton zijn kampioenschap en wil hem graag persoonlijk feliciteren.Bij de beslissende Grand Prix van Brazilië, waar Massa zich een paar seconden wereldkampioen mocht noemen, was de emotie groot toen toch Hamilton er met de hoofdprijs vandoor ging.

Maar drie dagen na de race is de eerste teleurstelling voorbij en spreekt Massa zijn felicitaties uit voor Hamilton. ,,Ik zou Hamilton en zijn vader willen ontmoeten en hen zeggen dat ze de titel hebben verdiend”, zegt Massa in het Italiaanse Gazzetta dello Sport.

,,Ik heb de race teruggezien op televisie en de laatste ronde verliep dramatisch voor Lewis”, legt Massa uit. ,,Zijn wielen blokkeerden overal en hij probeerde te herstellen.”

De Ferrari-coureur gelooft niet dat Timo Glock, die een sleutelrol speelde in de titelstijd, zich expres liet inhalen door Hamilton zodat deze alsnog kampioen werd.

,,Glock heeft dat niet expres gedaan”, onderstreept Massa. Ferrari-president Luca di Montezemolo is het met zijn coureur eens. ,,Ik heb de inhaalmanoeuvre gezien, maar ik dacht niet aan Glock”, vertelt Di Montezemolo.

,,Ik dacht dat het een achterblijver was. Ik had op dat moment niet eens genoeg tijd om uit mijn stoel te springen, want de realiteit werd meteen duidelijk”, aldus de Italiaan.

Zijn gedachten gingen vooral uit naar Massa. Di Montezemolo: ,,De pijn ging uit naar Massa, voor wat hij had gedaan en voor zijn sterke race. Maar hij bleef sportief. Dit soort ervaringen maken je leven beter. En ik denk dat er een groot coureur bij Ferrari aan het groeien is.”

LP