Na een sterk 2014 met Williams zet Felipe Massa er voor 2015 op in om met het team uit Grove voor het wereldkampioenschap te gaan. De Braziliaan denkt namelijk ‘een nog beter jaar’ te kunnen hebben.

“We hebben hoge verwachtingen voor 2015”, zo maakt Massa, sprekend namens zichzelf en het team, duidelijk in gesprek met de Braziliaanse krant Globo Esporte. “Ik denk dat we een nog beter jaar kunnen hebben, met een nog meer competitieve bolide”, stelt Massa, volgens wie Williams in de tweede helft van 2014 al ‘een super competitieve auto’ had en die als zevende eindigde in het WK, terwijl zijn teamgenoot Valtteri Bottas vierde was.

Massa en Bottas behaalden in 2014 in totaal negen podiumplekken voor Williams. In Abu Dhabi, de slotrace, finishten ze als tweede en derde en maakte Massa kans op de overwinning, hetgeen hem veel vertrouwen geeft voor 2015: “De regels veranderen immers amper, dus ik denk dat we volgend jaar weinig veranderingen zullen zien in de rangorde van de teams en hoop dat wij een vervolg kunnen geven aan onze vorm uit Abu Dhabi.”

“In die race deden we mee om de zege, wat hopelijk een voorproefje is op een campagne in 2015 waarin we elke race om de zege kunnen vechten en dan aan het eind van het jaar naar Brazilië en Abu Dhabi komen als kanshebbers voor de titel.”

“Ik heb echt super veel zin in volgend jaar”, besluit Massa, die één keer eerder serieus aanspraak maakte op de titel. Dat was in 2008, toen hij in de laatste race – in zijn thuisland – zelfs virtueel als kampioen over de streep kwam, maar de titel toch nog kwijtraakte doordat Lewis Hamilton in de laatste bocht nog een plekje goedmaakte en daardoor alsnog genoeg punten scoorde om Massa toch weer te onttronen en de titel te pakken.