Felipe Massa vindt dat het tijd is voor zijn team Williams om zijn vorige renstal Ferrari onder druk te zetten in de strijd om de tweede plek bij de constructeurs.

Williams scoorde afgelopen weekend in Canada haar eerste podiumplek van het seizoen. Massa’s teamgenoot Valtteri Bottas pakte de derde plek, terwijl Massa zelf achter Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel als zesde over de streep kwam.

Wat volgens Massa echter de belangrijkste reden is om er vanuit te gaan dat Williams de strijd weer echt aan kan gaan met Ferrari – nadat het in de beginfase van 2015 duidelijk het derde team was achter Mercedes en de Scuderia – is dat Ferrari met een grote motorupdate naar Canada kwam, maar in verhouding tot het dominante Mercedes geen stap vooruit zette.

“Dat zij hun voorsprong op ons verder ook niet hebben vergroot met die motorupdate, laat denk ik zien dat we nog steeds met ze kunnen strijden”, stelt Massa in gesprek met ESPNF1. “Wijzelf komen bij de volgende race – in Oostenrijk – met verbeteringen aan onze auto, dus ik hoop dat we het verschil met Ferrari daarmee bovendien verder kunnen terugbrengen.”

Massa hoopt verder dat Williams’ motorleverancier Mercedes binnenkort met haar eigen motorupdate komt – ‘want dat is een extra vlak om sterker te worden in verhouding tot Ferrari’ – maar moet erkennen dat hij niet weet of dat in de pijplijn zit. Wat Massa echter wel zeker weet, is dat het de goede kant op gaat met Williams zelf en het team uit Grove een stijgende lijn te pakken heeft.

“De komende race wordt belangrijk voor ons”, vervolgt Massa daarbij. “Onze auto zou het goed moeten doen op de baan in Oostenrijk en aangezien we dus ook met een update komen, is dat een goed moment om Ferrari verder onder druk te zetten.”