Felipe Massa riep op zaterdag al dat een podiumklassering er op zondag in moest zitten. Een dag later maakt hij dat waar, zij het met een beetje hulp van de pitstopproblemen bij Ferrari.

Felipe Massa profiteerde van de problemen met het rechterachterwiel bij de pitstop van Sebastian Vettel. De Braziliaan schoof op naar de derde plaats en wist in de slotfase stand te houden tegen de sterk oprukkende Ferrari-coureur. De lichaamshouding van Massa sprak na afloop van de race boekdelen: hij is een gelukkig man.

“Ik ben zeer opgetogen met dit resultaat. Het team heeft het geweldig gedaan en het wat fantastische race. We hebben optimaal geprofiteerd van de langzame Ferrari-stop en nadien spoorde het team me geweldig aan in mijn pogingen Vettel achter me te houden. Ik wist dat ik geen fouten mocht maken en dat deed ik ook niet. Het was geweldig om de auto in derde stelling over de streep te sturen.”

Bottas
Ook Valtteri Bottas reed een prima race, maar de Fin had graag wat verder naar voren gestaan: “Het is absoluut een goed teamresultaat, maar zelf had ik meer verwacht van deze race. Ik heb weliswaar genoten van mijn inhaalacties, maar het is gewoon jammer dat het niet ging om posities hoger dan de vijfde plaats”, aldus Bottas, die halverwege de race te maken kreeg met een remprobleem waar hij zorg voor moest dragen.

Dat het voor hem persoonlijk misschien niet de meest geweldige race van het jaar was, neemt niet weg dat Bottas weet dat teamresultaat erg goed is: “Felipe heeft het geweldig gedaan door op het podium te eindigen en we hebben ook het gat naar Ferrari weer een beetje weten te dichten. Dat geeft een goed gevoel.”