,,Het ging wel lekker, maar het blijft even afwachten hoe snel de baan is vanmiddag”, wilde Giedo van der Garde nog niet te vroeg juichen. Hij zei het met een grijns, ,,want het ging wel lekker.” Inmiddels heeft hij er alle reden toe om te juichen, zijn 1:32.920 was goed genoeg voor pole-positie.
Op de Norisring stelde Van der Garde zijn kandidatuur voor een goed resultaat bij de BP Ultimate Masters of Formula 3. Toch voelt die zege niet als een echte bevrijding, zegt hij tegen FORMULE 1 RaceReport. ,,Natuurlijk was ik enorm blij met die zege. Maar het verschil is vooral dat ik nu de rust kan bewaren als ik een klein foutje maak.” Om af te sluiten met: ,,Ik zit lekker in mijn vel, hopelijk gaat het goed in de tweede sessie.”

En dat ging het. Zowel in de even als in de oneven kwalificatiesessie slaagden de overige coureurs er niet in om zijn 1:32.920 te verbeteren. Er werden maar weinig tijden verbeterd in het tweede halfuur, wat doet vermoeden dat de baan wat langzamer was in de middagsessies. Bruno Senna werd het slachtoffer van zijn eigen enthousiasme. In de Audi S-bocht ging hij van het circuit af waarna hij uit kon stappen, waardoor Sebastien Buemi en Sebastian Vettel de Braziliaan in het laatste kwartier nog voorbij gingen.

Paul di Resta start morgen als tweede, Buemi begint de race vanaf de derde plek.