Zijn teams Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso zijn tot nu toe niet echt succesvol, maar het geduld van Dietrich Mateschitz is nog niet op. Toch heeft de Red Bull-baas toegegeven dat het runnen van twee teams misschien wat te veel van het goede is.Mateschitz is niet bij elke Grand Prix aanwezig, maar in Hongarije liet hij zijn gezicht zien om de prestaties van zijn nieuwe aanwinst bij Toro Rosso, Sebastian Vettel, live te kunnen volgen.

Vanaf het circuit liet de steenrijke Oostenrijkse zakenman weten dan hij zijn teams Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso de tijd gunt om orde op zaken te stellen. Echter, Mateschitz maakte wel duidelijk dat hij de teams niet alleen voor zijn plezier bezit, maar het zeer serieus neemt.

,,We zullen onze inspanningen verhogen”, vertelde Mateschitz aan de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung. ,,We zijn pas drie jaar in de Formule 1 en ook Jean Todt heeft ooit eens gezegd dat het hem vijf jaar kostte om Ferrari daar te krijgen waar hij zijn team hebben wilde.”

Toch moest Mateschitz toegeven dat het misschien een beter idee geweest zou zijn om alle aandacht en capaciteiten op één team te richten, in plaats van een tweede team erbij te nemen. Mateschitz: ,,Niki Lauda heeft dat eens gezegd en hij heeft gelijk. Maar wij wilden Toro Rosso voor onze ‘rookies’. Het is de deur naar de Formule 1.”

LP