Ferrari heeft tijd nodig om terug te keren aan de absolute top. Dat verklaart teambaas Marco Mattiacci, die een plan heeft opgesteld om dat binnen drie jaar voor elkaar te krijgen.

In gesprek met Sky Sports F1 vertelt Mattiacci dat hij alle vertrouwen heeft in zijn plan om Ferrari gedurende de komende drie jaar terug te brengen aan de top, maar dat de Scuderia zich nu nog aan het begin van dit proces bevindt en het tijd gaat kosten zover te komen.

“Want de Formule 1 is niet te vergelijken met bijvoorbeeld voetbal, waarin je een nieuwe trainer aan het roer zet, twee goede spelers koopt en vervolgens een jaar later kampioen wordt”, zo geeft Mattiacci een treffend voorbeeld. “In de Formule 1 kosten dit soort dingen tijd. Kijk bijvoorbeeld maar naar Red Bull en Mercedes, twee teams die jaren nodig hadden om aan de top te komen.”

“Voor ons gaat het dus ook wel even duren, maar wat in ons voordeel spreekt is dat we al wel een goede basis hebben, ook al moeten we daar – net als aan onze werkwijze – wel het één en ander aan veranderen”, benadrukt de Italiaan.

“Qua bedrijfscultuur moeten we een kentering maken. Er moet gemoderniseerd worden, een positieve sfeer ontstaan en we moeten meer informatie met elkaar te delen en beter communiceren en samenwerken”, vindt Mattiacci, die eerder al aangaf dat hij een einde wil maken aan de ‘eilandjes’ binnen de technische afdeling en de cultuur om andere departementen de schuld te geven als dingen niet goed gaan.