De tweede plaats van Fernando Alonso in Hongarije is bij Ferrari als een grote opsteker ontvangen, maar voor teambaas Marco Mattiacci ook reden om te waarschuwen voor te hoge verwachtingen.

Want Alonso’s tweede plaats, hoewel ‘hoopgevend’, moet volgens Mattiacci ‘wel in het juiste perspectief geplaatst en gezien worden’. “Want een aantal andere teams konden hun mogelijkheden niet volledig uitbuiten door het weer en de karakteristieken van het circuit”, voert de Italiaan aan in gesprek met Autosport.

“Ondanks de boost die het resultaat uit Hongarije geeft, moeten we dus niet te enthousiast worden en op de zaken vooruit gaan lopen”, benadrukt Mattiacci, tevens verwijzend naar de zesde plek van Alonso’s teamgenoot Kimi Räikkönen, zijn beste finish van het seizoen.

Mattiacci wil de verwachtingen aan de ene kant dus temperen, maar geeft daarbij tegelijkertijd aan dat eigenlijk ook een tweede plek niet genoeg is en Ferrari – voor de langere termijn – op meer moet inzetten. “Dat is waar we naar toe werken”, bevestigt hij. “We doen immers alsnog niet mee om tweede te worden en dat mogen we niet vergeten.”

“Los van hoe geweldig Fernando en Kimi reden, liggen we namelijk nog altijd 1.2 seconde per ronde achter op de koplopers, dus we hebben nog maanden, of zelfs jaren, aan hard werk voor de boeg”, weet Mattiacci.

Foto: Alonso viert zijn tweede plaats in Hongarije – die volgens hem aanvoelde ‘als een overwinning’ – met zijn team.