Volgens McLaren is de spanning tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton uit de lucht. De twee hebben gisteren een dag vrijaf gekregen en hebben die op aandringen van het team gebruikt om eens een goed gespek te voeren.Op vrijdagochtend vaardigde McLaren een persbericht uit waarin nadrukkelijk werd gesteld dat er geen sprake meer is van spanningen tussen Alonso en Hamilton. De twee kregen het in Hongarije met elkaar aan de stok na een akkefietje in de kwalificatie.

,,We hebben met beide coureurs apart de gebeurtenissen in Hongarije besproken”, stelt het persbericht. ,,Vervolgens hebben Fernando en Lewis elkaar in het hotel ontmoet om een constructieve manier van werken te bereiken.”

McLaren hoopt met de tamelijk onzinnige verklaring een eind te maken aan de berichten over de rivaliteit tussen de twee coureurs, maar schoot zichzelf tegelijkertijd in de voet door op donderdag alle pr-verplichtingen van de coureurs op het circuit te annuleren.

Nadat het team in Hongarije ook al een gereduceerd mediaschema hanteerde, leidde dit tot schamperende opmerkingen van Bernie Ecclestone.

,,Ron Dennis heeft een groot probleem”, vertelde Ecclestone aan de Britse tabloid The Sun. ,,Met zijn twee coureurs die elkaar duidelijk niet pruimen. Bovendien is het vreemd dat ze niet op het circuit kwamen. Ik zou zo denken dat de sponsoren wel willen dat ze hun verhaal vertellen.”

MB