Met een zesde en vijfde plaats voor Kevin Magnussen en twee negende plaatsen voor Jenson Button, is McLaren het raceweekend in Hongarije solide begonnen. De twee coureurs zijn ook tevreden over hun eerste dag.

“Dit was een redelijke dag zonder al te grote problemen”, stelt Magnussen, die 62 ronden reed. “Het is mooi dat we ons gehele programma hebben afgewerkt. De onderdelen die we in Duitsland voor het eerst gebruikten voelen nog steeds goed aan: ze werken steeds beter.” 

“Er valt natuurlijk altijd nog iets te fine-tunen. We moeten deze indrukwekkende doorontwikkelingen de rest van het jaar zien vast te houden. Ik mag dan wel als vijfde zijn geëindigd: ik verwacht alsnog een lastiger weekend dan vorige week in Hockenheim. Toen was onze wagen snel genoeg voor de top vijf, nu zal dat wat lastiger worden.”

Button is tevreden, maar benadrukt dat er nog veel moet gebeuren. “Ik reed een redelijk goede lange run met de zachte band en veel brandstof aan boord. Daar ben ik erg blij mee”, aldus de wereldkampioen van 2009. “Vanavond moeten we ons richten op het rijden van een snelle kwalificatieronde.”

“Het was lastig om constante tijden te rijden. De wagen voelde elke ronde in elke bocht weer anders aan. Zo’n auto wil ik niet en we losten het vandaag niet op. We denken de oorzaak te weten en dat gaan we dus proberen te verhelpen. Al te veel zorgen maak ik mij er niet over.”

“Het is lastig om te bepalen waar we staan. We kunnen ons niet meten met Mercedes en Red Bull. Williams lijkt iets minder competitief te zijn dan in voorgaande races. Wij hebben vanavond in ieder geval nog het nodige te doen.”