Lewis Hamilton vertrekt na zeven seizoenen bij McLaren. Sergio Pérez heeft een contract voor meerdere seizoenen afgesloten met het team uit Woking. Mercedes heeft de komst van Hamilton vooralsnog niet bevestigd.

Hamilton wordt al een aantal maanden in verband gebracht met Mercedes. De wereldkampioen van 2008 leek dit seizoen niet meer gelukkig te zijn bij McLaren. Een aantal weken geleden werden de geruchten over een op handen zijnde vertrek van Hamilton steeds sterker, toen Eddie Jordan meldde dat hij zeker wist dat Hamilton McLaren ging verlaten.

Sinds Pérez’ zijn derde podiumplaats van het jaar in Monza pakte, werd zijn naam meer en meer in verband gebracht met McLaren. Dat bleek niet ongegrond te zijn. De Mexicaan, nota bene onderdeel van de jeugdopleiding van Ferrari, heeft een overeenkomst getekend voor meerdere seizoenen, al is niet nog duidelijk om hoeveel jaar het precies gaat.

Dat Hamilton naar Mercedes vertrekt, staat eigenlijk als een paal boven water. Het driejarige contract met Michael Schumacher loopt na dit jaar af en Brawn liet gisteren nog weten dat een ambitieus team als Mercedes altijd een topcoureur wil hebben.