Het team van McLaren blijft het kleine Manor bijstaan als technische partner. Daarbij is de deal tussen beide partijen ook aangepast om Manor tegemoet te komen, stelt McLaren.

Nu Manor alle zeilen bij zet om in 2015 terug te keren op de grid, nadat het in haar vorige hoedanigheid als Marussia de laatste drie races van 2014 moest missen vanwege financië problemen, kan het behalve op de steun van Ferrari – dat het team van 2014-motoren gaat voorzien – ook op hulp van McLaren rekenen.

Manor/Marussia werkt sinds 2011 samen met McLaren, dat bij het maar net op tijd afgewende faillissement van het team werd genoemd als één van de partijen die nog een fikse rekening had open staan, waarbij het om een bedrag van net onder de negen miljoen euro zou gaan.

Een woordvoerder van McLaren vertelt nu echter aan de website Inautonews dat er ‘een herstructurering van het contract met Manor overeen is gekomen, zodat het team conform de contractuele verplichtingen kan blijven profiteren van betaalbare technische ondersteuning’.

Geruchten over plannen van McLaren om Manor via deze constructie op termijn in een ‘B-team’ te veranderen, waarbij McLaren in ruil voor verdere technische steun bijvoorbeeld coureurs uit haar opleidingsprogramma bij Manor zou kunnen onderbrengen of het team met een Honda-motor zou kunnen laten rijden om zo meer en sneller informatie over de krachtbron te verzamelen, zijn door dezelfde woordvoerder naar het rijk der fabelen verwezen.

“Wij staan Manor bij in hun pogingen om op de grid te blijven, maar er is geen sprake van dat we een belang in het team nemen of onze betrokkenheid anderzijds uitbreiden”, aldus de woordvoerder van McLaren, dat Manor in het verleden toegang tot haar windtunnel en andere faciliteiten – zoals de simulator, CFD-systemen en testbanken – heeft gegeven.