Waar Lewis Hamilton en Jenson Button droomden van glorie voor eigen publiek, konden ze niet meer dan punten sprokkelen. De McLaren bleek niet snel genoeg.

Dankzij zijn afwijkende strategie reed Hamilton nog even aan de leiding van de race, maar daarna was de Britse hoop snel verkeken. “Ik ging zo hard als ik kan, tot aan het eind, maar de auto was niet snel genoeg”, zegt de McLaren-coureur tegen de BBC. 

“Ik ben teleurgesteld, want ik had de fans graag iets om te juichen gegeven. De balans was niet slecht, maar ten opzichte van de anderen kwamen we er niet aan te pas. Het nieuw downforcepakket deed niet wat we hadden gehoopt. We liggen momenteel ver achter Red Bull, maar we blijven alles gegeven om het gat te dichten.” 

Jenson Button wist van tevoren dat hem een moeilijke race te wachten stond. Hij moest zich vanaf de zestiende plaats naar voren zien te werken op een droge baan. Uiteindelijk moest hij genoeg nemen met de tiende plaats. 

“Ik heb nog nooit zo hard gewerkt voor één WK-punt”, concludeert Button. “We hebben geen steken laten vallen, maar de anderen waren gewoon sneller. Sauber in de snelle bochten, Williams in de langzame wachten, en wij blonken eigenlijk nergens uit.”