Na een anoniem en puntloos optreden in China maken de als elfde en dertiende gefinishte McLaren-coureurs Jenson Button en Kevin Magnussen zich zorgen over de vorm van hun team.

“Ondanks dat we dit weekend een aantal updates hadden, was onze achterstand op de jongens voor ons groter dan twee weken geleden”, constateert Button in gesprek met Autosport. “Volgens mij hebben de meeste andere teams echter niet bijster veel nieuwe onderdelen gebracht, dus ik vind het lastig om te zeggen wat er nu precies verkeerd gaat bij ons.”

“Dat we – ondanks dat iedereen binnen McLaren hard werkt – dit soort teleurstellende resultaten behalen, is erg zwaar voor het team”, weet Button. “Ik hoop dat de jongens de moed erin houden en de auto, die op het moment niet goed genoeg lijkt te zijn, kunnen verbeteren.”

Wat zijn problemen van vandaag betreft kan Button niet veel anders dan concluderen dat de snelheid er gewoon niet in zat, waarbij hij de oorzaak bij de Pirelli-banden zoekt: “We hadden wel wat issues, maar niets dat genoeg is om je echt af te remmen. De snelheid was er gewoon niet en ik denk dat dit komt omdat we de voorbanden niet goed op temperatuur en aan de praat krijgen, maar waarom dat is?”

Magnussen
Teamgenoot Kevin Magnussen denkt dat het probleem hem meer in McLarens MP4-29 chassis zit. “Ons enige probleem is volgens mij dat we overall downforce missen”, stelt de jonge Deen. “De auto is fijn om mee te rijden en voelt goed aan, maar we komen over de hele linie grip te kort”, zo luidt zijn lezing.