Het team van McLaren en haar coureur Lewis Hamilton zijn volgens managing director Jonathan Neale ‘dichterbij’ een nieuwe overeenkomst gekomen.

Hamiltons contract met McLaren loopt aan het eind van het jaar af en de onderhandelingen over een nieuw verdrag zijn al een tijdje gaande. Tegenover Sky Sports geeft Neale nu een korte update over hoe het ervoor staat: “We zijn uiteraard met elkaar in gesprek en we zijn dichterbij een overeenkomst gekomen”, zegt hij.

“Ik kan uiteraard niet meer prijsgeven dan dat, maar we werken er allebei hard aan om tot een akkoord te komen”, vervolgt Neale, die verder nog maar eens benadrukt dat zowel het team als de coureur ‘heel graag’ met elkaar verder willen.

Neale rekent verder voor dat Hamilton – momenteel vierde in het kampioenschap met een achterstand van 47 punten op lijstaanvoerder Fernando Alonso – nog een prima kans heeft op het kampioenschap. “Een zege is namelijk 25 punten waard en die lijken dit jaar om-en-om verdeeld te worden.”

“Wij hebben bovendien een goede auto en waren tijdens de laatste race sneller dan Ferrari, terwijl Lewis zelf een echte vechter is en van uitdagingen houdt. Ik denk dan ook dat hij tot het eind van het jaar mee kan doen om de titel, mits wij onze auto blijven updaten en er Lewis ook van weten te overtuigen dat we achter hem staan en er alles aan doen om hem in de kampioenschapsrace te houden.”