McLaren-coureurs Jenson Button en Kevin Magnussen wisten in de kwalificatie niet verder te komen dan een twaalfde en vijftiende tijd. Volgens Button komt dit door de regen, terwijl Magnussen nog naar een verklaring zoekt.

“Normaal gesproken doen we het goed in de regen, maar dit seizoen is dat vooralsnog niet het geval”, concludeert Button in gesprek met Sky Sports F1. “Ik denk dat het door de voorbanden komt, want die krijgen we in de snelle bochten niet op temperatuur als het nat is.”

“Qua tractie is het allemaal ook niet geweldig in de regen, maar ik denk dat iedereen daar last van heeft”, mijmert Button, die het raadselachtig vindt dat beide McLaren-bolides niet lekker liepen: “Want we hadden compleet verschillende set-ups.”

“Ik hoop dan ook echt dat het morgen droog blijft”, vervolgt de Engelsman, ook al weet hij niet hoeveel beter het dan zal gaan. “We moeten maar zien wat er mogelijk is. Makkelijk zal de race hoe dan ook niet worden, want door de regen is de baan alle grip weer verloren en zal de bandenslijtage morgen enorm zijn”, voorspelt hij.

Magnussen
Voor Kevin Magnussen is de vijftiende startplaats in China de slechtste uit zijn nog prille Formule 1-carrière. “Er is iets verkeerd gegaan, want qua pace zijn we absoluut sneller dan dit, dus we moeten uitzoeken wat het was”, zo moet hij een duidelijke verklaring voor dit teleurstellende resultaat vooralsnog schuldig blijven.

Erg veel vertrouwen lijkt Magnussen, zo kort na de slecht verlopen kwalificatie, niet te hebben voor de race, want meer dan hopen dat het zondag beter gaat zit er volgens hem niet in. “Hopelijk verloopt de race probleemloos en kunnen we wat plekken goedmaken”, is waar hij het verder bij laat.