McLaren-coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button vertrekken met veel vertrouwen richting Singapore, aangezien het team uit Woking de laatste drie races op rij gewonnen heeft.

Hamilton won de Grands Prix van Hongarije en Italië, terwijl Button de tussenliggende Grote Prijs van België wist te winnen. “Na deze drie races gewonnen te hebben, maakt het hele team zich nu op voor het overzeese slotstuk van het seizoen, want nu wordt het pas echt spannend”, verklaart Hamilton.

“Door het winnen van de races op de Hungaroring en Monza, ben ik vol vertrouwen dat ik de strijd kan gaan aanbinden met Fernando Alonso”, vervolgt Hamilton, wiens teamgenoot eveneens denkt dat McLaren sterk zal zijn in de stadstaat: “We hebben de laatste tijd laten zien dat we op verschillende typen circuits snel zijn, dus hopelijk kunnen we dat vasthouden in Singapore”, zegt Button.

Button presteerde een jaar geleden met een tweede plaats bovendien goed in Singapore, dus de wereldkampioen van 2009 hoopt dat te kunnen herhalen: “Mijn auto deed het vorig jaar super goed en ik kon Sebastian Vettel in de slotronden flink onder druk zetten, dus ik hoop dat we dit jaar weer over alles beschikken dat nodig is om vooraan mee te doen.”

Vooraan meedoen zat er voor Hamilton de laatste jaren daarentegen niet in in Singapore, dus hij hoopt op wat meer geluk voor deze editie van de nachtrace: “In 2010 viel ik uit na een aanrijding met Mark Webber, terwijl ik vorig jaar vertraging opliep bij een incident met Felipe Massa, dus het zou fijn zijn als het deze keer wel meezit.”