Na 41 van de 56 ronden stonden beide McLarens in de pits geparkeerd en kon het team inpakken. Het ging in Maleisië ‘beter dan verwacht’, maar motorproblemen gooiden roet in het eten.

Bij Fernando Alonso was een probleem met de koeling van het Energy Recovery System de reden om in ronde 21 tot stoppen gesommeerd te worden, terwijl Jenson Button twintig rondjes later de strijd moest staken vanwege een probleem met de turbo.

Dat Button en Alonso wel daadwerkelijk met andere coureurs konden strijden, was echter al heel wat voor het geplaagde McLaren – Honda, zo weten de beide heren, die ondanks de dubbele uitvalbeurt dan ook zeker niet lopen te mopperen.

Alonso
“Onze pace was beter dan verwacht. We hadden aansluiting bij de middenmoot en liepen voor de pitsstops zelfs in op de Red Bulls. Er had misschien ook wel een puntje in gezeten”, stelt Alonso in gesprek met Autosport.

“Het positieve aan vandaag is dan ook zeker dat we met de jongens om ons heen konden vechten en we niet met z’n tweeën achteraan bungelden en alleen met elkaar in de slag waren. We hebben hier dus zeker een belangrijke stap gezet”, concludeert de Spanjaard.

Button
“Ik vind het helemaal niet erg dat we niet als dertiende of veertiende aan de finish zijn gekomen, want daar heb je toch niets aan. Wat ik veel belangrijker vind, is dat we weer veel informatie hebben weten te verzamelen”, verklaart Button voor zijn part.

“Het was verder natuurlijk leuk om vandaag echt te kunnen racen. Ook is het fijn dat we zo kunnen zien wat onze sterke en zwakke punten zijn, al hopen we race-voor-race natuurlijk vooruitgang te maken en uiteindelijk steeds meer teams achter ons te laten in de rangorde.”