In navolging van Force India hebben nu ook McLaren en Ferrari bekend gemaakt wanneer zij hun teampresentatie houden. Beide teams onthullen in de laatste week van januari hun nieuwe bolides.

McLaren lichtte vandaag op Twitter een tipje van de sluier op over de onthulling van hun nieuwe, Honda-aangedreven auto. Deze MP4/30 ziet over een kleine drie weken, op 29 januari, het levenslicht. De onthulling zal live via de McLaren-website te volgen zijn.

Concurrent Ferrari volgt een dag later met haar nieuwe wagen, waarvan de typenaam nog niet bekend is. De presentatie vindt plaats in de fabriek van de Scuderia in Maranello, maar liefhebbers zullen, net als bij McLaren, de geboorte van Sebastian Vettels eerste Ferrari-bolide online rechtstreeks mee kunnen maken.

Na hun onthullingen moeten beide teams snel hun boeltje pakken, want al op 1 februari staat in het Spaanse Jerez de la Frontera de eerste wintertest op het programma. Force India, dat dan ook van de partij is, maakte eerder al bekend hun nieuwe auto op 21 januari te onthullen in Mexico-Stad.