McLaren respecteert de beslissing van motorleverancier Honda om geen hulp van buitenaf aan te trekken, zolang Honda en McLaren maar hetzelfde doel en dezelfde tijdlijn voor ogen houden. Dat vertelt McLaren-teambaas Eric Boullier.

McLaren riep Honda, dat dit jaar voor het eerst sinds het begin van het V6-turbotijdperk meedoet, op om hulp van buitenaf aan te trekken door bijvoorbeeld personeel bij Mercedes of Ferrari weg te lokken. Honda voelt daar echter weinig voor: de Japanse firma denkt over genoeg middelen en kennis te beschikken en denkt dat het vanwege verschillende bedrijfsculturen bovendien lastig is voor medewerkers van die firma’s om over te stappen.

Boullier liet eerst nog weten ‘geen boodschap’ te hebben aan die denkwijze, maar erkent nu in gesprek met Sky Sports F1 dat McLaren de filosofie van Honda steunt. “We hebben er over gediscussieerd. Wij dachten er bij McLaren anders over dan bij Honda het geval was, maar we moeten hun manier van werken en cultuur respecteren”, zo luidt de mening van Boullier inmiddels.

Volgens de Fransman is het belangrijkste nu ook gewoon dat ‘onze tijdplannen overeen komen’. Boullier liet zich eerder immers ontvallen dat ‘ze bij Honda van succes spreken als ze over een paar jaar een winnende motor hebben, maar McLaren niet zo lang kan wachten’. Voor McLaren is het wat dat betreft noodzakelijk om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, geeft Boullier aan.

Van daadwerkelijke onenigheid is verder geen sprake, benadrukt McLarens racing director. “Ondanks dat de resultaten achterblijven, zijn wij gelukkig met Honda en zij ook met ons”, zo besluit de topman van de formatie die na elf races negende en voorlaatste staat met zeventien punten.