McLaren is aan een wisselvallig 2014 bezig en lijkt er niet zeker van te zijn van hoe het er voor staat voor Spa, al houden ze er bij het team uit Woking vertrouwen in dat het een prima weekend wordt.

In zijn vooruitblik op het weekend moet racing director Eric Boullier toegeven dat het een beetje een raadsel is hoe ‘zijn’ McLaren het in Spa – en daarna Monza – gaat doen. “Want we rijden er met op zich staande aerodynamische pakketen, dus we weten waarschijnlijk pas in Singapore – als we weer in een ‘gewone’ configuratie rijden – hoe ons ontwikkelingswerk van de laatste maanden uitpakt.”

Ondanks dit voorbehoud zegt Boullier echter reden genoeg te zien voor het team om de reis vanaf thuisbasis Woking naar Spa-Francorchamps met vertrouwen op zak te maken. “De herstructurering die we dit jaar doorvoeren kost tijd, maar ik denk dat we in deze laatste acht races al wel een duidelijke stijgende lijn in onze prestaties zullen zien”, verklaart hij namelijk.

Button & Magnussen
Coureurs Jenson Button en Kevin Magnussen hopen uiteraard dat Boullier gelijk heeft en er gelijk in Spa al vooruitgang te bespeuren valt. Button hoopt wat dat betreft dat de editie van dit jaar een herhaling wordt van zijn optreden in 2013. “Dit was vorig jaar immers één van mijn beste weekends van het seizoen”, herinnert de Brit zich.

“Ik kwalificeerde me als zesde en eindigde daar ook, na de hele race lang in een groepje gereden te hebben. Het was weliswaar niet mijn beste resultaat van 2013, maar het was toen echt een opsteker om het maximale uit onze toenmalige mogelijkheden te halen en met andere coureurs te kunnen vechten. Hopelijk pakt het aanstaande weekend ook weer zo positief uit.”

Magnussen komt voor het eerst als Formule 1-coureur naar Spa en staat vooral te trappelen om dat mee te maken. “Ik hou van dit circuit. Ik won hier in 2011 in de Britse Formule 3 en daarna weer in 2012 en 2013 in de Formule Renault 3.5. Ik ben dol op het snelle, glooiende karakter van de baan en het voelt fantastisch een foutloos, snel rondje te rijden op dit geweldige circuit”, zegt de jonge Deen, die zich niet uitlaat over zijn kansen voor op Spa, maar er wel net als Boullier in gelooft dat McLaren een sterkere tweede seizoenshelft zal hebben.