In tegenstelling tot de Grand Prix' van Australië en Maleisië staat McLaren in Bahrein wel helemaal achteraan in de pitstraat. Tijdens de eerste twee races kreeg de Britse renstal nog een pitbox in het midden toegewezen.Normaal gesproken wordt de indeling van de pitboxen gebaseerd op basis van de uitslag van het constructeurs-WK van het vorige seizoen. Omdat McLaren daar vanwege de spionagerel uit werd geschrapt zou het team achteraan moeten staan.

Dat was in Melbourne en Sepang dus niet het geval. Naar verluidt omdat Bernie Ecclestone erop had aangedrongen McLaren betere faciliteiten te geven. Dit vooral vanwege de uitstraling van het team richting haar sponsoren.

De organisatoren van de Grand Prix van Bahrein hadden verwacht dat de indeling van de eerste twee races in Manama niet zou veranderen, maar Formula One Management (FOM) gaf opdracht McLaren helemaal achteraan in te delen.

,,In Bahrein proberen we er altijd voor te zorgen dat de fans tegenover hun favoriete team zitten zodat ze bovenop de actie zitten. In het geval van McLaren is dat nu niet mogelijk en daar willen we ons voor verontschuldigen. Helaas is er sprake van overmacht”, zegt Salman bin Isa Al Khalif, chief operating officer van het woestijncircuit.

Waarom McLaren nu toch de laatste pitgarages moet betrekken is niet bekendgemaakt. Ook is onduidelijk welke pitpositie McLaren zal innemen in het vervolg van het seizoen.

KVN