Het team van McLaren komt in Singapore met een nieuw update-pakket waarvan het veel verwacht en richt haar vizier voor de rest van het jaar daardoor op ‘Ferrari, Williams en misschien ook Red Bull’.

McLaren staat momenteel achter die drie teams – en natuurlijk achter het dominante Mercedes – op de vijfde plek in het constructeurskampioenschap, welke het net afgelopen weekend van Force India heeft veroverd.

“Force India inhalen was een doel voor de korte termijn, maar voor de rest van het jaar hebben we nog grotere ambities en ik vertrouw er ook op dat we dit seizoen sterker kunnen afsluiten dan we eraan begonnen zijn”, verklaart McLarens racing director Eric Boullier in interview met Autosport.

“Onze bolide deed het redelijk op Spa en hopelijk straks ook in Monza, terwijl we daarna in Singapore met een groot aantal updates komen waarvan ik hoop dat ze ons net zoveel brengen als beloofd”, verkondigt de Fransman.

Het kopstuk van het team uit Woking geeft verder aan dat het in de races daarna nog wat verdere updates zal introduceren: “En die moeten ons helpen Force India definitief achter ons te houden en ons in staat stellen de strijd aan te binden met Ferrari, Williams en misschien ook Red Bull”, aldus Boullier, die niet uitsluit dat McLaren als dat lukt wellicht nog wat meer podiumplekken kan pakken.