McLaren gaat niet in beroep tegen de straf die de World Motor Sport Council (WMSC) het team heeft opgelegd. Dit heeft de renstal van Ron Dennis in een statement meegedeeld. ,,We willen weer vooruit kijken.” McLaren raakte al haar punten in het constructeurs-WK kwijt en moet ook een boete betalen van honderd miljoen dollar. Die straf is nu definitief. Vrijdagmiddag liep de deadline af om protest aan te tekenen.

Volgens teambaas Dennis is het tijd de hele zaak te laten voor wat het is en weer naar de toekomst te kijken. ,,McLaren wil races en wereldtitels winnen”, zegt hij in een door McLaren uitgegeven verklaring.

,,Gelukkig verkeren we in de positie dat we konden, en nog steeds kunnen, rekenen op de steun van onze medewerkers, sponsors/partners en fans over de hele wereld.”

In het statement valt verder te lezen dat 'McLaren van mening is dat het in belang van de sport, en met het streven om races en kampioenschappen te winnen, beter is om niet in beroep te gaan'.

Ook benadrukt de renstal nogmaals dat ontwerper Mike Coughlan inderdaad vertrouwelijke documentatie bezat, maar dat dit geen voordeel op het circuit heeft opgeleverd.

,,Tot onze spijt en schande werd daarna via e-mailcorrespondentie bekend dat meerdere personen van deze informatie op de hoogte waren. Voor de schending van Artikel 151C is het team dan ook gestraft.”

Om herhaling te voorkomen wil McLaren in overleg met de aandeelhouders de interne structuren en processen aanpassen.

Aangezien McLaren niet in beroep gaat is Ferrari officieel constructeurskampioen van seizoen 2007.

KVN