Of McLaren in 2016 met Jenson Button verdergaat of dat het voor één van haar talenten kiest, is nog geen uitgemaakte zaak. Dat verklaart racing director Eric Boullier tegenover de BBC.

Button kreeg afgelopen winter, na lang wikken en wegen, de voorkeur boven zijn toenmalige teamgenoot Kevin Magnussen wat betreft wie in 2015 zijn zitje zou behouden en naast Fernando Alonso zou rijden. Destijds werd bekendgemaakt dat Button een ‘meerjarige overeenkomst’ zou hebben, maar de BBC bericht nu dat het om – zoals in de Formule 1 niet ongebruikelijk is – een deal voor één jaar met een optie voor nog een seizoen gaat.

De optie om het contract te verlengen voor 2016, zou bij McLaren liggen, maar in gesprek met diezelfde BBC maakt McLarens racing director Eric Boullier duidelijk dat het team zich daar nog niet mee bezighoudt: “We hebben nog geen plan getrokken en zijn er nog niet over in gesprek”, zegt de teamchef, die Magnussen als testrijder heeft behouden en in GP2-coureur Stoffel Vandoorne nog een ander hoog aangeschreven talent achter de hand heeft.

Wat volgens Boullier in ieder geval voor Button spreekt, is dat hij zijn mannetje staat tegenover Alonso. “Fernando wordt door veel volgers van de sport als één van de beste Formule 1-coureurs beschouwd en dat is in mijn ogen correct.”

“Tegelijkertijd mogen we Jenson echter niet te kort doen”, benadrukt de Fransman. “Toen hij hier samen met Lewis Hamilton reed, was hij even snel en versloeg hij hem soms in de races en kwalificaties”, verwijst Boullier naar de cijfers, waaruit blijkt dat Hamilton in hun tijd samen (van 2010 t/m 2012) meer races won en twee van de drie keer vóór Button in het WK eindigde, maar Button over drie seizoenen meer WK-punten scoorde.

“Jenson is ook gewoon een hele goede coureur en heeft gelukkig tevens een goede relatie met Fernando”, gaat Boullier verder. “Ik maakte me van tevoren wel een beetje bezorgd, maar ze gaan zonder problemen of spanning met elkaar om. Ze respecteren elkaar en helpen het team samen vooruit.”