McLaren accepteert de uitspraak van het World Motor Sport Council (WMSC) van de FIA en kan zich vinden in de voorwaardelijke straf die het team kreeg opgelegd. Teambaas Martin Whitmarsh zegt dat hij tijdens de hoorzitting een eerlijke behandeling heeft gekregen.Na een verhoor op woensdagochtend besloot de WMSC om McLaren een voorwaardelijke schorsing van drie Grands Prix te geven. Dat betekent dat McLaren vrijuit gaat, mits het team zich aan de regels houdt.

McLaren heeft opgelucht gereageerd op de uitspraak. In een officiële verklaring laat het team weten de FIA te willen bedanken voor een eerlijke behandeling. “De leden van de WMSC hebben mij de mogelijkheid gegeven om hun vragen te beantwoorden. Daar ben ik hen dankbaar voor”, zegt Whitmarsh.

“Wij realiseren ons dat we in Australië en Maleisië ernstige fouten hebben gemaakt en ik ben blij dat ik mij daar vandaag voor heb kunnen verontschuldigen. Ik ben ook blij dat de leden van de WMSC dat hebben kunnen waarderen met de gedachte dat zoiets nooit meer zal gebeuren”, aldus Whitmarsh.

McLaren wil zich, zo is in de verklaring te lezen, nu volledig storten op het verbeteren van de prestaties van de MP4-24.

LP