McLarens technisch directeur Paddy Lowe denkt dat Red Bull nog steeds te verslaan is. Enkele updates aan de mp4-27 moeten daaraan bijdragen.

Op dit moment lijkt Red Bull het dominante team, met drie overwinningen op rij voor Sebastian Vettel. Een nieuwe voorvleugel, een andere achterkant van de wagen en een dubbel DRS-systeem droegen daaraan bij. Desondanks maakt men zich bij McLaren nog niet al te veel zorgen.

“Ze zijn absoluut nog binnen bereik van de concurrentie”, aldus Paddy Lowe. “Wij zullen dan ook alles in het werk stellen om ze terug te pakken. We hebben al gezien dat, mits je van de eerste startrij kunt starten, het makkelijker is om vooraan te blijven rijden. We moeten onze kwalificatie dus zien te verbeteren. Als dat lukt, zijn we in staat om races te winnen.”

Lowe denkt dat de opgelopen achterstand een resultaat is van de voortdurende ontwikkelingsoorlog. “Het is zaak dat wij de volgende slag daarin winnen. Wij zijn bezig om grote updates te ontwikkelen, die we verspreid over de Grand Prix’ van India en Abu Dhabi willen introduceren. Of het genoeg is om het gat te dichten, weten we echter niet.”

Individuele overwinningen moeten dus nog wel mogelijk zijn volgens Lowe, maar in de strijd om het kampioenschap richt het team de pijlen op de tweede plaats. “We zijn de tweede plaats helaas verloren aan Ferrari, maar we zullen alles in het werk stellen om deze te heroveren. Het is overduidelijk dat de laatste races niet goed zijn gegaan voor ons, maar we willen er met zijn allen de schouders onder zetten om Ferrari terug te pakken.”