In navolging van Mercedes en Lotus, overweegt nu ook McLaren het invoeren van een dubbel DRS-systeem.

Het dubbele DRS-systeem zoals Mercedes dat begin dit jaar introduceerde, mag dan voor 2013 verboden zijn, McLaren bekijkt de mogelijkheden om dit systeem nog in 2012 op hun eigen auto te introduceren. Dat laat sportief directeur Sam Michael weten in gesprek met Autosport.

Er wordt momenteel gekeken naar waar McLaren zich het beste op kan richten om de titelstrijd in hun voordeel te beslissen en een uitbreiding van het huidige DRS-systeem behoort volgens Michael tot de mogelijkheden. “We hebben een soortgelijk systeem als bijvoorbeeld Lotus, maar het wijkt wel degelijk af van dat van hun. Ik durf nu alleen nog niet te zeggen of we het ook daadwerkelijk gaan gebruiken”, aldus Michael.

“We zullen moeten kijken of het in het programma past. Een dergelijk grote update leidt ook af van andere mogelijke updates. Het moet het wel waard zijn. Het is zoals met elke andere innovatie. Onze jongens gaan er mee aan de slag en kijken of het ook voor ons winstgevend kan zijn. Alleen dan zullen we het zelf invoeren”, besluit Michael.