De eerste helft van seizoen 2015 is niet best verlopen voor McLaren, maar het team denkt na een geslaagde test in Oostenrijk beter voor de dag te komen voor eigen publiek in Engeland.

“Met de twee goede testdagen in Oostenrijk achter de rug, reizen we positief gestemd af naar Silverstone”, vertelt Fernando Alonso. “We hebben alle verzamelde data van de test inmiddels geanalyseerd en er veel van opgestoken. Het zal ons zeker helpen een stap te zetten.”

“Dat we op de tweede testdag meer dan honderd ronden hebben gereden, was een flinke opsteker. Het ontbreekt ons dan ook niet aan motivatie voor deze laatste races voor de zomerstop, waarin we vol gaan pushen om het maximale eruit te halen”, verklaart Alonso.

Voor Silverstone moet Alonso erkennen dat zijn McLaren op het oog niet goed bij het circuit past: “Maar we hebben er alsnog heel veel zin in en gaan onze uiterste best doen. We willen onze fans, die ons hier altijd geweldig steunen, bedanken door elke sessie alles te geven.”

Button
Voor Button is Silverstone altijd speciaal, want het is niet alleen de thuisrace van het team, maar ook van de Engelsman zelf. “Het is echt magisch. Ik krijg elke keer weer kippenvel als ik al die Britse vlaggen zie en de aanmoedigingen vanaf de tribunes hoor.”

Net als Alonso weet ook Button dat het dit jaar een kwestie wordt van roeien met de riemen die hij heeft, maar ook hij put vertrouwen uit de recente test in Oostenrijk. “Fernando en onze testcoureur Stoffel Vandoorne hebben daar twee goede dagen gehad, waarmee we de teleurstelling van de vroege dubbele uitvalbeurt in die race achter ons hebben gelaten.”

Waar Alonso in Oostenrijk uitviel na een crash met Ferrari-coureur Kimi Räikkönen, daar betekende technische pech al na acht rondjes einde verhaal voor Button. “We moeten de betrouwbaarheid nog altijd verbeteren, maar we werken er hard aan. Dat we twee probleemloze testdagen hebben gehad op de Red Bull Ring, heeft ons enorm goed gedaan.”