Kevin Magnussen begon vanuit de pits, dus het is niet verrassend dat hij geen punten aan de race in Hongarije heeft overgehouden, maar dat Jenson Button slechts één punt pakte, was wel een teleurstelling voor McLaren.

Zeker aangezien Button direct na de eerste neutralisatie de leiding pakte. Helaas reed de Engelsman toen echter als enige uit het groepje vooraan op intermediates rond, terwijl de mannen om hem heen slicks onder hadden. McLaren rekende namelijk op regen, maar verdere neerslag bleef achterwege, zodat Button noodgedwongen al een paar rondjes later weer naar binnen moest en ver terugviel.

“Erg jammer, zeker aangezien ik niets verkeerd heb gedaan, maar we winnen en verliezen samen, dus we moeten dit gewoon snel weer achter ons laten”, rekent Button zijn team de miskleun – ‘want wij gingen als enige uit van meer regen’ – verder niet aan.

Button laat verder weten dat hij blij is voor de fans dat de race spannend was, maar zijn eigen middag was niet voor de eerste keer dit jaar zwaar te noemen, al wist hij zich nog wel terug te knokken naar de tiende plaats.

Magnussen
In de andere MP4-29 wist Magnussen zich ook naar voren te werken, maar aangezien hij vanuit de pits begon, was de twaalfde positie aan de finish alsnog het maximaal haalbare, zeker aangezien ook hij op intermediates bleef tijdens de eerste neutralisatie.

“Het was een risico, maar dat konden we ons ook wel veroorloven. Als we voor een andere strategie hadden gekozen, had het bovendien ook niet veel uitgemaakt”, denkt de Deen, wiens bolide volgens de coureur zelf ook op het juiste schoeisel ‘niet genoeg snelheid had’ om nog richting een aansprekende puntenfinish te rijden.