McLaren-teambaas Eric Boullier spreekt de verwachting uit in Monaco en Montreal goed voor de dag te komen, ook al worstelt het team nu met een gebrek aan downforce.

De komende drie races – op circuits met veel hoge snelheidsbochten – zullen zwaar worden verwacht Boullier. “Het zal best pijnlijk worden, dat weten we”, verklaard de Fransman tegenover onze correspondent Adam Cooper. “Om die reden zijn we met een agressieve ontwikkelingsmodus bezig. Elke race introduceren we nieuwe onderdelen en ik voel om verschillende redenen een kleine opluchting. We hebben de winter gebruikt om ons ervan te verzekeren dat er een goede correlatie is tussen de windtunnel en het circuit, en het ziet er naar uit dat dat klopt.”

Sprekend over de races in Monaco en Montreal erkent de teambaas dat het team daar minder in zijn nadeel is. “Logisch omdat minder downforce in Montreal en Monaco een ander verhaal is, ook in termen van benzineverbruik  – je hebt daar minder zorgen. Ik denk dat we tegen die tijd sowieso hersteld zijn.”

Conclusies

Daarnaast stelt Boullier dat het onverstandig is om te veel conclusies te trekken aan de hand van de race in Maleisië, waarbij McLaren minder goed voor de dag kwam dan bij de seizoensopener in Australië.

“Daar moet je voorzichtig mee zijn. In Maleisië worstelden we door de hitte. Als je terugkijkt zie je dat het vrijdagochtend nog wel oké ging. We waren niet in de positie om de race te winnen, maar onze relatieve snelheid was veel beter in vergelijking met anderen. We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen door de hitte omdat de bandenslijtage vele hoger was. Andere teams hadden daar minder problemen mee.”