Bij McLaren keek men alles behalve ontspannen naar de laatste ronde van de Grand Prix van Brazilie. Men had dan wel uitgerekend dat Hamilton Glock zou kunnen inhalen en daarmee de titel kon veiligstellen, maar toch was de ontlading enorm toen het ook daadwerkelijk lukte.Hamilton hoefde maar als vijfde te finishen om wereldkampioen te worden. Dat leek geen probleem te zijn, behalve toen Sebastian Vettel vlak voor het vallen van de vlag zijn auto naast die van Hamilton zette en er voorbij ging. Toen lag Hamilton ineens zesde en met nog een ronde te gaan werd het wel erg spannend.

Terwijl iedereen op het puntje van zijn stoel zat, had men bij McLaren gezien dat Timo Glock op droogweerbanden reed en zijn positie waarschijnlijk niet zou kunnen verdedigen in de regen. Maar het was zo spannend, dat het ook het team niet geruststelde.

,,We twijfelden wel”, zegt CEO Martin Whitmarsh. ,,We twijfelden niet aan de kwaliteiten van Lewis, maar wel aan het feit of onze voorspelling uit zou komen dat we Glock voorbij konden gaan.”

,,We zeiden tegen Lewis dat Vettel voor hem zat, maar dat Glock op droogweerbanden reed en in te halen was. Maar je gaat dan toch wel denken of het echt gaat gebeuren”, aldus Whitmarsh.

Volgens Whitmarsh was het op laatste moment even onduidelijk. Waar was Glock? Was Hamilton hem voorbij gegaan? ,,Uiteindelijk zijn het alleen rekensommetjes, of voorspellingen. We vroegen ons wel even af of het gelukt was of dat het vreselijk fout was gegaan.”

Het ging goed en Lewis kwam als kampioen over de eindstreep. De ontlading was groot bij McLaren. Whitmarsh: ,,Om te zeggen dat het allemaal volgens het boekje is gegaan, klinkt nogal bot. Want ik kan je wel zeggen dat het even verdomd spannend is geweest.”

LP