Na de race in Valencia was McLaren nog in mineur, maar inmiddels droomt de Britse renstal al van een dubbelzege in de aankomende Grand Prix op eigen bodem.

Lewis Hamilton liet na de Grand Prix van Europa optekenen dat Sebastian Vettel niet meer bij te halen valt en dat McLaren het in Silverstone misschien nog wel eens moeilijk zou kunnen krijgen. Nu komt hij daarop terug.

“Ik heb het negatieve omgezet in het positieve”, vertelt hij tegen BBC Sport. “Ik ben een realistisch persoon en weet waartegen we het moeten opnemen, maar niets is onmogelijk. Natuurlijk heeft Vettel een enorme voorsprong, maar we zijn pas op de helft van het seizoen. Als we vanaf nu alles winnen, kunnen we nog kampioen worden.”

Dat winnen moet dan in Groot-Brittannië beginnen. “Dat is een race waar we erg naar uitkijken”, zegt Hamilton. “Een dubbelzege is ons doel. Dat zou veel betekenen voor de Britse sport en onze fans. Het zou heel speciaal zijn voor ons.”

Teamgenoot Jenson Button vult aan: “Misschien waren we daarom wel zo teneergeslagen na de vorige race. We willen zo graag goed presteren voor eigen publiek. Het geeft niet zozeer meer druk, maar omdat we zoveel steun krijgen willen we een goede show bieden.”

Button rekent erop dat de updates aan de McLaren MP4- 26 het team weer vooruit zullen stuwen. “Ik weet niet of het genoeg is om met de Red Bulls te kunnen vechten, maar er komen verbeteringen en ik ben optimistisch dat we daar het maximale uit gaan halen.”