Lewis Hamilton had tijdens de Grand Prix van Japan te kampen met mechanische problemen. Dat ontdekte McLaren na afloop van de race.

Hamilton klaagde in de kwalificatie al over de balans van de auto. Tegen het eind van de race ging het beter, maar was het kwaad al geschied. “Hopelijk gaat het dit weekend beter”, zegt Hamilton in Zuid-Korea. “Singapore en Suzuka leverden niet het resultaat op waar we op hadden gehoopt.”

“In Suzuka had ik het gevoel dat het er het hele weekend iets mis was”, vervolgt Hamilton, wiens vermoeden werd gestaafd door nader onderzoek van het team. “Dat bracht enkele mechanische problemen aan het licht. Dat is voor mij prettig om te weten, want het verklaart waarom de auto niet goed aanvoelde.”

Het probleem zat in de dempers aan de achterzijde van de auto. “Het verstoorde de balans van de auto”, aldus Hamilton. “We deden de juiste aanpassingen aan de afstelling, maar ze hadden geen effect. Dat kun je echter pas zien als alle data is bestudeerd.”

Ondanks de tegenslagen dit jaar gelooft Hamilton nog in zijn titelkansen. “Mijn kansen zijn kleiner dan die van Sebastian Vettel en Fernando Alonso, maar in theorie is het nog mogelijk”, zegt hij. “Er zijn nog 125 punten te verdienen en ik ga er alles aan doen om die allemaal te pakken.”