Nigel Melker test woensdag en donderdag de World Series 3.5 bolide voor het Tsjechische team I.S.R. Racing. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de World Series. Mogelijk kan hij na een goede test daar een vervolg aan geven.

Melker zegt door ISR gevraagd te zijn om twee dagen voor ze te testen. Mits de test naar tevreden gaat, wil het team hem graag inlijven. Bijkomende voorwaarde is wel dat het financiële plaatje moet kloppen, waar door het management van de Barendrechter hard aan wordt gewerkt

Melker is blij met deze kans. Hij wil graag een herkansing krijgen in de Formule Renault 3.5. In 2013 maakte hij zijn debuut met Tech1 Racing. Een team waar hij bijzonder goed mee samenwerkte, toch kende ze wisselvallige momenten. De Nederlander eindigde weliswaar vier keer op het podium, hij moest in het klassement genoegen nemen met een zesde plek.

Melker wil meer en hoopt door een goede test een vervolg af te dwingen. ISR werd afgelopen seizoen achtste in het teamklassement. Sergey Sirotkin (nu testcoureur bij Sauber) eindigde twee keer op het podium. In 2011 reed Daniel Ricciardo naast zijn F1-activiteiten voor het team. Hij won tweemaal, scoorde zes podiums en eindigde uiteindelijk als vijfde in het kampioenschap.