Het leek tijdens de Grand Prix van Bahrein soms wel alsof Mercedes-coureur Lewis Rosberg en Nico Rosberg naar het leven stonden in de strijd om de zege, maar het duo liet elkaar leven in wat ze allebei een geweldig gevecht noemen.

“Deze race was enorm spannend”, zegt Hamilton – haast nog na puffend – op het podium, na het in ontvangst nemen van de eerste prijs voor het winnen van de Grand Prix én het verslaan van teamgenoot Rosberg in meerdere rechtstreekse duels.

“Nico reed echt geweldig”, kan Hamilton niet anders dan zijn teammakker complimenteren. “Het was ontzettend moeilijk om hem telkens weer achter me te houden. We vochten echt op het scherpst van de snede met elkaar, maar het ging allemaal eerlijk en het is me gelukkig gelukt”, zo geniet de coureur die nu twee races op rij heeft gewonnen nog even na.

Rosberg
Rosberg is nu al twee keer achter Hamilton als tweede gefinisht, maar kon zijn teamgenoot dit keer een stuk beter partij bieden dan vorige week in Maleisië. “Ik heb er desondanks een hekel aan tweede te worden achter Lewis”, grapt de lachende Rosberg.

Hoewel er ongetwijfeld een kern van waarheid in zijn opmerking zit, kan Rosberg toch niet anders dan gelukkig zijn met zijn race. “Het was namelijk ook zonder twijfel de meest spannende race uit mijn hele carrière”, vertelt de coureur die nog altijd de kampioenschapsleider is en denkt dat alle fans ‘een geweldige show hebben gezien en een race zoals die van vandaag reclame is voor de sport’.