Nico Rosberg mag dan twee keer zijn naam bovenaan de tabellen hebben zien staan, tevreden is hij vooralsnog allerminst. Hetzelfde kan worden gezegd van Lewis Hamilton. De Brit komt naar eigen zeggen nog veel snelheid te kort.

Lewis Hamilton moest in de tweede vrije training bijna een halve seconde toegeven op zijn teamgenoot en naaste rivaal Nico Rosberg. De regerend wereldkampioen hoopt dan ook nog veel te vinden in de auto, anders zit hij naar eigen zeggen ‘echt in de problemen’.

“Het was allesbehalve een makkelijke dag”, laat Hamilton na twee keer anderhalf uur trainen weten. “Het was al met al geen drama, maar de lange runs moeten bijvoorbeeld nog veel beter. Qua afstelling zijn we er dan ook nog lang niet. We zullen de koppen bij elkaar moeten steken om de problemen op te lossen. Het is puur de balans van de auto die we op orde moeten krijgen.”

Rosberg
Nico Rosberg reed weliswaar de snelste tijden, maar moppert aan het eind van de dag vooral over een wispelturige auto: “De wagen ging alle kanten op. Dat valt voor een groot deel toe te schrijven aan de opmerkelijk warme omstandigheden, maar het maakte de dag er niet makkelijker op.”

“We zullen gedurende het verdere verloop van het weekend dan ook enige voorzichtigheid moeten betrachten. Op zondag zal het minder warm zijn en dus zal een afstelling die vandaag misschien goed werkte allicht minder geschikt zijn voor de race. Daar moet je rekening mee houden en dat is bepaald niet makkelijk. Desondanks hebben we veel geleerd vandaag en dat maakt het al met al een leerzaam begin van het weekend.”