In zowel de eerste als de tweede training waren Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Nico Rosberg – in die volgorde – eerste en tweede, wat het duo uiteraard tevreden stemt.

In VT1 kwamen Hamilton en Rosberg tot respectievelijk 27 en 31 ronden en was het verschil tussen de twee net geen twee tienden, terwijl ze in de tweede training 38 rondjes per persoon reden en Hamilton net iets meer dan twee tienden sneller was. In beide sessies was snelste man Hamilton verder meer dan zes tienden los van de nummer drie, dus Mercedes lijkt het wederom gooed voor elkaar te hebben.

“Ik had wat kleine probleempjes met het afstellen van de remmen en de banden voelen hier nog niet al te geweldig aan – al weet ik niet of dat door het circuit of de Pirelli’s komt – maar over het algemeen was dit als je naar het grote geheel kijkt een goede dag”, vat Hamilton zijn vrijdag samen ten overstaan van Sky Sports F1.

Teamgenoot Rosberg blikt in gesprek met dezelfde Britse TV-zender ook terug op een prima dag. “Dit is een lastige baan, want het is eigenlijk een soort stratencircuit. Het was dan ook even zoeken naar een goede set-up, maar ik ben tevreden over hoe de auto het hier aan het eind van de dag deed”, aldus de kampioenschapsleider.