Racewinnaar Lewis Hamilton komt superlatieven te kort om zijn team te prijzen na het winnen van de Grand Prix van Rusland én de constructeurstitel. Bij nummer twee Nico Rosberg kan er ondanks het weggooien van zijn kans op de zege ook nog wel een lachje vanaf.

Hamilton reed grotendeels onbedreigd naar de zege, op één moment na: direct na de start, bij het ingaan van bocht twee, dook teamgenoot Rosberg binnendoor om de leiding af te pakken, maar Rosberg verremde zich, schoot te ver door, moest de plek teruggeven én een vroege stop maken om zijn vernielde banden in te ruilen voor een nieuw setje.

Hamilton had de race daarna onder controle en hoewel Rosberg zich dankzij een uitgemeten race zonder verdere stops nog wist op te werken naar P2, heeft Hamilton met zijn zege zijn voorsprong in het kampioenschap uitgebreid naar zeventien punten.

“Ik ben zo blij”, glundert de gelukkige Hamilton op het podium, waarbij hij vooral naar het teamresultaat kijkt, te weten het veiligstellen van de constructeurstitel: “We hebben geschiedenis geschreven door de eerste constructeurstitel voor Mercedes te winnen”, weet de Brit. “Dit was dus een hele goede dag voor ons. De auto was weer geweldig en het team heeft alles goed gedaan.”

Voor de race van teammakker Rosberg heeft Hamilton nog lof: “Hij heeft zich goed herpakt na zijn fout”, zegt hij over zijn rivaal en teamgenoot, die zelf met gemengde gevoelens op het podium staat: “Aan de ene kant ben ik teleurgesteld door wat ik verkeerd heb gedaan, maar aan de andere kant ben ik heel blij voor het team vanwege het winnen van het constructeurskampioenschap.”

“De jongens verdienen dit succes, want ze hebben enorm hard gewerkt dit jaar. Daarom kan ik toch ook nog wel lachen”, vertelt de coureur wiens dank verder uitgaat naar het team voor de ‘fantastische strategie en bolide’ die ze hem hebben gegeven, zodat hij de schade met oog op zijn eigen kansen in het rijderskampioenschap dus toch nog kon beperken.